About Oranje

ORANJE, VOOR AMOVEREN EN CIRCULAIR BOUWEN

Wij zijn Oranje, een gezond Rotterdams bedrijf en opgericht in 1943. We zitten vol energie en ondernemingslust. Gestart als sloopbedrijf en inmiddels toonaangevend in amoveren, asbest- en bodemsanering, infratechniek én duurzaam recyclen. We maken de wereld en de toekomst mooier door nadrukkelijk te kiezen voor circulair bouwen.

We bieden bij Oranje alles onder één dak voor stedelijke (her)ontwikkeling. Zo besparen we kosten en ontzorgen we opdrachtgevers. Ook in het voortraject zijn wij er voor onze klanten. Van vergunningen, contacten met instanties, tekeningen, calculaties tot en met een goede planning en uitvoering, onze klanten kunnen altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt bij Oranje.

 MMK LR erasmus mso

VOOROP

Ons bedrijf begon ruim zeventig jaar terug vanuit de overtuiging dat een betere wereld begint bij jezelf. In 2001 had Oranje met het project ‘Duurzaam amoveren’ de primeur op het gebied van duurzaam recyclen. En nog steeds gaan wij voorop in amoveren; duurzaam slopen met hoogwaardig hergebruik van materialen als doel. Zo maken wij circulair bouwen mogelijk.

Beter en mooier leven

Samen met onze partners dragen we zo een flinke steen bij aan circulaire stedelijke herontwikkeling. Aan een duurzame stad waarin het beter en mooier leven is. Aan een toekomstbestendige wereld. En dat alles met een portie voortvarendheid die past bij Rotterdam, de stad die wij thuis noemen.

Oranje
Dat is pas duurzaam doorpakken

DOORPAKKERS SINDS 1943

1943

Arie Oranje begint als sloper. In die tijd zijn slopers eerder handelaren. Deuren, toiletpotten, vloerdelen, dakpannen worden uit gebouwen gehaald voor hergebruik.

1980

Sloopmateriaal belandt vaak op de stort omdat nieuwe producten in prijs dalen. De skiberg in Rotterdam is daarvan nog altijd het tastbare bewijs.

1991

Grondstoffen worden schaarser en er is minder ruimte om afval te storten. ‘Duurzaamheid’ wint terrein. Sloopmateriaal wordt gescheiden afgevoerd, maar nog niet hergebruikt.

2001

Freek Oranje heeft een duidelijke visie op duurzaamheid. Oranje zoekt naar nieuwe mogelijkheden voor hergebruik van sloopmateriaal. ‘Duurzaam amoveren’ is het eerste project.

2007

‘Duurzaam amoveren’ is succesvol en bewijst dat 95% van de materialen geschikt is als nieuwe grondstof. In 2007 wordt Oranje Recycling opgericht, met als doel hoogwaardig hergebruik verder vorm te geven.

2010

Onder leiding van Freek Oranje krijgt het bedrijf veel oog voor ketenintegratie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Mens en milieu blijven centraal staan.

2013

Oranje viert het 70-jarig bestaan met een prachtig nieuw pand, gebouwd met secundaire grondstoffen en zelfvoorzienend in verwarming en stroom. Een ode aan de visie en kernwaarden van Oranje.

2014

2014 Oranje is een erkend leerbedrijf. Jongeren die een mbo-opleiding in de bouw of infra volgen, krijgen bij ons de gelegenheid om het vak in de praktijk te leren.

FREEK ORANJE

Freek Oranje leidde Oranje van 1982 tot 2011 en is de grondlegger van onze huidige visie op de mens en maatschappij en duurzaamheid in het algemeen. Het baanbrekende project ‘Duurzaam Amoveren’ was in 2001 zijn geesteskind. Freek overleed in 2011, maar zijn voorspellende blik is van enorme betekenis geweest voor Oranje, plus duurzaamheid en circulair bouwen in het algemeen.

FREEK

CERTIFICATEN VAN ORANJE

Als sloopbedrijf werkt Oranje aan een duurzame toekomst. We beschikken over alle vereiste certificaten die ons in staat stellen ons werk op een verantwoorde, betrouwbare, efficiënte en veilige wijze te doen. Daaronder vallen het SC-530 certificaat voor asbestsanering en het BRL 7000 certificaat voor bodemsanering.

BRL SVMS-007
BRL SVMS-007
BRL SVMS-007
BRL SVMS-007
BRL SVMS-007
BRL SVMS-007
BRL SVMS-007

Onderdeel van de
MSO Group

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam dapibus massa quis velit vestibulum placerat. Integer at hendrerit sapien. Maecenas turpis purus, sagittis at dolor in, luctus lacinia m.