Over Oranje

ORANJE, VOOR AMOVEREN EN CIRCULAIR BOUWEN

Wij zijn Oranje, een Rotterdams bedrijf, opgericht in 1943. Gestart als sloopbedrijf en inmiddels toonaangevend in amoveren, asbest- en bodemsanering, infratechniek én duurzaam recyclen. We maken duurzame keuzes voor de toekomst.

We bieden bij Oranje alles onder één dak voor stedelijke (her)ontwikkeling. Zo besparen we kosten en ontzorgen we opdrachtgevers. Ook in het voortraject zijn wij er voor onze klanten. Van vergunningen, contacten met instanties, tekeningen, calculaties tot en met een goede planning en uitvoering, onze klanten kunnen altijd terecht bij hetzelfde aanspreekpunt bij Oranje.

Als sloopbedrijf werkt Oranje aan een duurzame toekomst. We beschikken over alle vereiste certificaten die ons in staat stellen ons werk op een verantwoorde, betrouwbare, efficiënte en veilige wijze te doen.

00

VOOROP

Ons bedrijf begon ruim 75 jaar geleden vanuit de overtuiging dat een betere wereld begint bij jezelf. In 2001 had Oranje met het project ‘Duurzaam Amoveren’ de primeur op het gebied van duurzaam slopen en recyclen. En nog steeds gaan wij voorop in amoveren; duurzaam slopen met hoogwaardig hergebruik van materialen als doel. Zo dragen we bij aan een circulaire toekomst.

BETER EN MOOIER LEVEN

Samen met onze partners dragen we bij aan circulaire stedelijke herontwikkeling. Aan een duurzame stad waarin het beter en mooier leven is. Aan een toekomstbestendige wereld. Oranje, dat is duurzaam doorpakken

ACTIEF SINDS 1943

1943

Arie Oranje begint als sloper. In die tijd zijn slopers eerder handelaren. Deuren, toiletpotten, vloerdelen, dakpannen worden uit gebouwen gehaald voor hergebruik.

1980

Sloopmateriaal belandt vaak op de stort omdat nieuwe producten in prijs dalen. De skiberg in Rotterdam is daarvan nog altijd het tastbare bewijs.

1991

Grondstoffen worden schaarser en er is minder ruimte om afval te storten. ‘Duurzaamheid’ wint terrein. Sloopmateriaal wordt gescheiden afgevoerd, maar nog niet hergebruikt.

2001

Freek Oranje heeft een duidelijke visie op duurzaamheid. Oranje zoekt naar nieuwe mogelijkheden voor hergebruik van sloopmateriaal. ‘Duurzaam amoveren’ is het eerste project.

2007

‘Duurzaam amoveren’ is succesvol en bewijst dat 95% van de materialen geschikt is als nieuwe grondstof. In 2007 wordt Oranje Recycling opgericht, met als doel hoogwaardig hergebruik verder vorm te geven.

2010

Onder leiding van Freek Oranje krijgt het bedrijf veel oog voor ketenintegratie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Mens en milieu blijven centraal staan.

2013

Oranje viert het 70-jarig bestaan met een prachtig nieuw pand, gebouwd met secundaire grondstoffen en zelfvoorzienend in verwarming en stroom. Een ode aan de visie en kernwaarden van Oranje.

2014

Oranje is een erkend leerbedrijf. Jongeren die een mbo-opleiding in de bouw of infra volgen, krijgen bij ons de gelegenheid om het vak in de praktijk te leren.

FREEK ORANJE

Freek Oranje leidde Oranje van 1982 tot 2011 en is de grondlegger van onze huidige visie op de mens en maatschappij en duurzaamheid in het algemeen. Het baanbrekende project ‘Duurzaam Amoveren’ was in 2001 zijn geesteskind. Freek overleed in 2011, maar zijn voorspellende blik is van enorme betekenis geweest voor Oranje, maar ook voor duurzaamheid en circulair bouwen in het algemeen.

FREEK

ONDERDEEL VAN DE MSO GROUP

Elkaar versterken daar draait het om binnen de MSO Group. Meuva, Schotte en Oranje bundelen kennis en materieel om u als opdrachtgever een complete oplossing te kunnen bieden. Door onze krachten te bundelen in kennis, ervaring en dienstverlening ontzorgen wij opdrachtgevers volledig in het slopen tot het bouwrijp maken van locaties in de industriële en civiele sector. We dragen proactief bij aan een circulaire economie door te investeren in technologie en innovatie, en zo steeds meer vrijkomende sloopmaterialen hoogwaardig terug te brengen in de keten.