25kV installatie

Projectdetails
StatusAfgerond
Duur4 weken
WerkzaamhedenAmoveren,
Asbest saneren,
LocatieLeidschendam

Saneren en amoveren
25kV installatie

Datum aanvang: 16-02-2021
Datum oplevering: 11-03-2021
Werkzaamheden in een actieve omgeving.

In opdracht van Stedin Netbeheer B.V. heeft Oranje succesvol het saneren en amoveren van een 25 kV hoogspanning installatie opgeleverd.

In de installatie was asbesthoudend plaatmateriaal verwerkt tussen het staal van de gekoppelde secties. Tevens betreft het een zware installatie waarbij er geen hijsvoorzieningen in de ruimte aanwezig waren en er maar een minimale vloerbelasting toegestaan was vanwege de onderliggende operationele kabelkelder voorzien van open hoogspanningsinstallatie.

Wij hebben voor het op een veilige manier verticaal transporteren van zwaardere lasten en het niet overschrijden van de maximale vloerbelasting een palletstapelaar ingezet voorzien van hijs Jip.

Wij hebben vooraf aan de asbestsanering zo veel als mogelijk de installatie gedemonteerd om zo min mogelijk asbesthoudend afval te produceren. Deze werkzaamheden zijn geheel stof arm uitgevoerd dit vanwege de operationele installaties verderop in het hoogspanningsstation en zijn vrijkomende onderdelen direct naar buiten afgevoerd. Alle vrijkomende metalen zijn gescheiden zodat deze uiteindelijk opnieuw ingezet kunnen worden als nieuwe producten.

Omdat het verdere hoogspanning station nog volledig operationeel was en hier diverse onderhoudswerkzaamheden plaats vinden door Stedin Netbeheer B.V. heeft er een goeie afstemming van de werkzaamheden plaats gevonden tussen Stedin Netbeheer B.V. en Oranje.

kV