Start amovering H-gebouw Dijkzigt ziekenhuis

Start amovering H-gebouw Dijkzigt ziekenhuis

Vanmiddag is de duurzame sloop van het oude Dijkzigt ziekenhuis feestelijk ingeluid doorOranje en het Erasmus MC. Raad van Bestuur-leden Stefan Sleijfer en Paul Boomkamp van het Erasmus MC en CEO Mels Jongeneel en CFO Roel Gyparis van de MSO Group verrichtten samen de starthandeling. Zij verzorgden het aanpikken van de kraan die voor de start van de sloop op het dak van het H-gebouw werd gehesen.

00 0 bijgesneden website formaat
start sloop H gebouw DSCF
start sloop H gebouw DSCF0
start sloop H gebouw DSCF0
Het H-gebouw wordt volgens de Japanse methode geamoveerd, waarbij het gebouw van bovenaf naar beneden wordt weggehaald. Eind 2023 zal de icoon uit het stadsbeeld verdwenen zijn.

De voorbereidingen voor de duurzame sloopwerkzaamheden zijn al in 2018 begonnen. Alle gebouwen zijn gesaneerd op asbest en gestript om de herbruikbare materialen direct en indirect terug te brengen op de markt. Sindsdien zijn er ruim 4800 circulaire materialen teruggebracht in de keten. Nu rest nog het casco dat het komende anderhalf jaar stap voor stap wordt afgebroken.

De sloop van het oude Dijkzigt ziekenhuis is vanaf nu te volgen via een live-webcam die geplaatst is aan de overzijde van de ’s Gravendijkwal.