Grondstoffen bank

GRONDSTOFFENBANK

Hoe beter de grondstof, hoe makkelijker circulair bouwen is. Of materialen zich lenen voor hergebruik is onder meer afhankelijk van juiste verwijdering van de materialen uit hun oorspronkelijke toepassing, plus de juiste verwerking ervan. Bij Oranje kiezen we daarom voor amoveren. Voor maximaal hergebruik is er onze grondstoffenbank.

We scheiden vrijkomende materialen al bij de bron. Het merendeel bewerken wij vervolgens ter plaatse of op onze recyclinglocatie in Rotterdam tot secundaire grond- of bouwstof. We houden het hele proces in eigen hand te houden en waarborgen zo de kwaliteit.

 MMK0 LR

WERELD AAN MATERIALEN

Een wereld aan materialen komen in aanmerking voor hoogwaardig hergebruik. Betonpuin krijgt een nieuw leven als betongranulaat en secundaire grondstof voor nieuw beton. Hout krijgt een nieuwe toepassing als spaanplaat. Ook materialen als kalkzandsteen, ferro’s, glas, dakbitumen en pvc lenen zich uitstekend voor hergebruik.

SLIMME TECHNIEKEN

Onze eigen breekinstallatie verwerkt beton- en mengpuin tot granulaten in diverse gradaties, waar mogelijk al op locatie. Zo besparen we transportkosten én CO² uitstoot. Vaak kan het granulaat zelfs ter plaatse of in de directe omgeving worden toegepast.

Naar de 100 procent

De grenzen van hoogwaardig hergebruik zijn nog niet zijn bereikt. Daarom speuren we altijd naar innovatieve manieren om onze grondstoffenbank uit te breiden. Om recycling verder te optimaliseren en nieuwe materialen terug te brengen in de bouwketen. Ons doel is om via de grondstoffenbank uiteindelijk 100 procent van alle vrijkomende materialen te hergebruiken.

Asbest saneren