Grondstoffenbank

GRONDSTOFFENBANK

Hoe beter de grondstof, hoe makkelijker circulair bouwen is. Of materialen zich lenen voor hergebruik is onder meer afhankelijk van juiste verwijdering van de materialen uit hun oorspronkelijke toepassing, plus de juiste verwerking ervan. Bij Oranje kiezen we daarom voor amoveren. Voor maximaal hergebruik is er onze grondstoffenbank.

We scheiden vrijkomende materialen al bij de bron. Het merendeel bewerken wij vervolgens ter plaatse of op onze recyclinglocatie in Rotterdam tot secundaire grond- of bouwstof. We houden het hele proces in eigen hand en waarborgen zo kwaliteit.

 MMK LR erasmus mso

WERELD AAN MATERIALEN

Met Oranje komt er een wereld aan materialen in aanmerking voor hoogwaardig hergebruik. Betonpuin krijgt een nieuw leven als betongranulaat en secundaire grondstof voor nieuw beton. Hout krijgt een nieuwe toepassing als spaanplaat. Ook materialen als kalkzandsteen, ferro’s, glas, dakbitumen en pvc lenen zich uitstekend voor hergebruik.

SLIMME TECHNIEKEN

De breekinstallatie van Oranje verwerkt beton- en mengpuin tot granulaten in diverse gradaties, waar mogelijk al op locatie. Vaak kan het granulaat zelfs ter plaatse of in de directe omgeving worden toegepast. Zo besparen we transportkosten én CO² uitstoot.

Naar de 100 procent

De grenzen van hoogwaardig hergebruik zijn nog niet zijn bereikt. Daarom is Oranje altijd proactief op zoek naar innovatieve manieren om onze grondstoffenbank uit te breiden. Om recycling verder te optimaliseren en nieuwe materialen terug te brengen in de bouwketen. Ons doel is om via de grondstoffenbank uiteindelijk 100 procent van alle vrijkomende materialen te hergebruiken.

Asbest saneren