Oranje behaalt weer het hoogste niveau van de CO2 prestatieladder!

geplaatst op donderdag 23 maart 2017

Oranje heeft de hoogste trede op de CO2-prestatieladder weten te behouden. Sinds de eerste keer dat Oranje deelneemt aan de CO2-prestatieladder, is de hoogste score behaald. Ook in 2017 zijn we er trots op deze titel te mogen behouden.

Oranje heeft een hart voor duurzaamheid. Sinds beginjaren ‘90 kijkt Oranje al naar duurzame oplossingen voor de producten die uit projecten worden gewonnen. In recentere jaren is er ook veel vooruitgang geboekt in de  CO2-reductie. Er wordt gemeten vanuit het basisjaar 2014 en er wordt altijd gekeken naar de omzet van het bedrijf. De doelstelling voor 2020 is om 8% minder CO2 uit te stoten dan in 2014. Zo'n 94% van de uitstoot is afkomstig van brandstof. We doen investeringen om die zo ver mogelijk terug te dringen. Zo hebben we afgelopen jaar twee rupskranen vervangen voor zuinigere versies en zijn we overgestapt naar 100% groene stroom van Hollandse Wind. Ook simpele zaken, zoals het plaatsen van een luchtpomp om de bandenspanning goed te houden, blijken al goed bij te dragen aan CO2-reductie.

We zijn er trots op dat we kunnen melden, dat we in 2017 al een relatieve reductie van 20.8% hebben weten te bereiken! We lopen dus ver vooruit op de doelstellingen. 

De details zijn hier terug te lezen in het rapport dat we erover hebben opgesteld.