Oranje steunt Buitenplaats Brienenoord

geplaatst op dinsdag 21 maart 2017

Oranje is nauw betrokken bij het project Buitenplaats Brienenoord. Buitenplaats Brienenoord is een maak-, denk-, werk-, en speelplaats voor alle leeftijden. Op het Rotterdamse eiland Brienenoord, wordt een bestaand pand compleet uit elkaar gehaald, waarbij de materialen van dit gebouw opnieuw worden gebruikt in het nieuwe ontwerp. Oranje is groot voorstander van het hergebruiken van materialen en helpt daarom mee om dit te realiseren. 

Er is expertise nodig van gecertificeerd personeel om veilig deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Daarom heeft Oranje een groep mogen verwelkomen op kantoor, waarvan er 8 hun VCA certificaat (Veiligheid Gezondheid en Milieu) hebben behaald. Zij mogen dus werkzaamheden verrichten, onder leiding van Jaap Verheul, bij het verder demonteren van de constructie van het bestaande pand.

Het doel is om op 1 december het nieuwe pand, opgebouwd uit de materialen van het oude pand, af te hebben. Natuurlijk zal Oranje daarbij graag blijven ondersteunen.