Oranje Microcontainment

geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016

Oranje werkte als één van de eersten in Nederland met Micro Containments, bij het saneren van asbest.

Al in 2010 is deze techniek door ons toegepast in de Schiphol spoortunnel. Door de zeer beperkte werktijden, waren wij op zoek naar een mogelijkheid van een containment dat in de tunnel achter kon blijven, terwijl de treinen met grote snelheid langsraasden. We construeerde een containment van plexiglas met daarin gaten met rubberhandschoenen. Ook voor de onderdruk, het uitsluizen en het meten waren voorzieningen in de containment gemaakt. Deze techniek is ook toepasbaar in kleine ruimtes of woningen en ruimtes in bewoonde toestand.

Bij regulier asbest saneren moet een groot gebied hermetisch afgesloten worden en op onderdruk worden gebracht. Bij Micro Containments wordt dus een transparante kist om het object geplaatst, die met simpele afzuiging, van bijvoorbeeld een asbeststofzuiger, op onderdruk te brengen is. Door de handschoenopeningen kunnen onze ervaren asbestverwijderaars hun werk goed uitvoeren, zonder met asbestvezels in aanraking te komen. Daarna kan dus de meting worden gedaan in de zeer beperkte ruimte van het Micro Containment. 

Momenteel wordt er op de markt veel gespeculeerd over deze “nieuwe uitvinding”. Collega-bedrijven passen deze techniek toe onder licentie van een bedrijf dat deze werkwijze gepatenteerd zou hebben. Omdat Oranje deze techniek al eerder toepaste dan “de uitvinders”, heeft zij geen licentie of toestemming van wie dan ook nodig. Vergeleken met concurrenten kunnen wij deze techniek dus veel goedkoper aanbieden.

Met name voor repetetief werk in beperkte ruimtes, of in bewoonde toestand, is deze techniek mogelijk een goed alternatief voor de traditionele containment sanering. 

Voor vragen over de toepassingsmogelijkheden van deze techniek, kunt u ten allen tijde contact opnemen met ons bedrijfsbureau.